neděle 1. února 2015

Lifestyle #1


Ahoj,
je tu dlouhé pauze opět nový článek, který se tak trochu vymyká článkům předešlým. Ale nebojte nic velkého. Říkala jsem si, že opět začíná tzv. období ,,hubnutí do plavek". :-) Ano. já to znám taky! Už nyní se poohlížím po nových teniskách na běhání. Koupení nových botiček to však jen začíná. Uff.......kéž by to bylo tak snadné. Ale na řadu nastupuje opravdová makačka- běhání, cvičení doma nebo v posilovně, kliky, dřepy.......a to nemluvím o shánění všelijaké zdravé stravy. O tom všem příště. 

Tento článek bude o mnohem důležitější věci, té úplně nezákladnější a nejlevnější- MOTIVACI!
Motivace a stanovení si cíle. Buď to může být právě to známé hubnutí do plavek a nebo se jednoduše zbavit pár kil, vyformovat si postavu a udělat pro své tělo něco dobrého. Zkrátka je to taková omluva z přejídání se vánočního cukroví (ještě teď z toho mám noční můry). :-) 

Dnes na to půjdeme trochu teoreticky a informačně. Co je vlastně motivace?


Motivace je jedním ze základních psychických procesů. Motivace je vnitřní pohnutka, která podněcuje jednání člověka. Motivace může být aktivována pomocí různých stimulů (stimulačních či aktivizačních faktorů). Motivace úzce souvisí s výkonností člověka.

Ať už je to motivace ke sportování nebo k zlepšení vašeho jídelníčku záleží jen na Vás a na vašich cílech. Vždy bychom to měli dělat s chutí a láskou. Ne pro nikoho jiného než pro sebe. Když budete myslet pouze a pouze na sebe a na své zdraví hned se Vám bude dělat 10 kliků navíc mnohem lépe. Ano zní to trochu nafoukaně, ale když jde o Vás jde jen a pouze o Vás! (pokud mě chápete) :-)


Tak s chutí do toho! Prozatím si můžete koupit nové botičky na běhání jako já. :-)

                        
                                                                                                                                                               - vaše Christines

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji za váš komentář. ♥
- Christines

/>