čtvrtek 13. února 2014

Knižní tip- 2. část


 Ahoj,
je tu pokračování vašich oblíbených knižních tipů. Doufám, že tyhle knížky vás přinutí ke čtení! 
Jo.. a zítra přeji krásného Valentýna a kdo ví, třeba dostanete od svého přítele knížku. :-D
Nic vážného- Justine Lévy
Román Nic vážného je dílem dcery spisovatele Bernarda-Henriho Lévyho. Justine se vdala za syna otcova přítele Raphaela, jenž v knize vystupuje jako Adrien. Autorka se v románu skrývá pod jménem Louise. Jednoho dne ji však manžel opustí kvůli jiné ženě, Paule, což je ve skutečnosti Carla Bruni, manželka současného francouzského prezidenta. Je zajímavým detailem, že Carliným předchozím milencem byl Raphaelův otec. Justine Lévy popisuje své trápení nad manželovou zradou, svou závislost na amfetaminu, smrt své babičky, která ji vychovávala, i podporu svého otce. Kniha je víceméně plynulou linií autorčiných úvah a myšlenkových pochodů, kdy rozebírá jednotlivé životní etapy, kterými prošla. Mnohdy rychle přechází od jedné události k další, čímž lépe prokresluje svůj hektický život, převážně tu jeho část, kterou prožila po boku svého manžela Adriena a která ji zavedla do pasti drogové závislosti. Její život je podán velmi upřímně, až tvrdě, o to více však kniha působí spontánněji a realističtěji.                                                                                                                             O ženě bojující s bolestnými milostnými vzpomínkami a závislosti na drogách.
- má 192 stran a stojí 41 Kč (původně 238 Kč) (knihcentrum.cz)

 Radleyovi-upíři od vedle-  Matt Haig
Radleyovi jsou upíři. Manželé se snaží žít naprosto obyčejně, aby ani jejich děti neodhalily tohle strašné tajemství. Bez krve se totiž klidně obejdou – je to pro ně jen silná a lákavá droga umocňující jejich nadpřirozené schopnosti, jíž se snaží vyhýbat stejně jako lidé alkoholu nebo kávě. Jsou přísnými abstinenty i na poli milování, protože to je bez sání krve jen „objímání v pohybu“. Podle pokynů Příručky abstinenta dělají prostě všechno pro to, aby i nadále zůstali co nejvíc „normální“.                                                                                   Život v utajení probíhá celkem hladce a ordinérně, dokud jejich dceru Kláru nenapadne opilý spolužák a ona jej neroztrhá na cucky. Zavedené rodinné pořádky se obracejí vzhůru nohama a příjezd strýčka Willa, tradičního a krvelačného upíra, pohromu ještě znásobí. Následuje série zábavných a šílených událostí, které testují rodinné vztahy a s černým humorem odpovídají na otázku: Stojí za to popírat svou vlastní přirozenost?
- kniha má 352 stran a stojí 41 Kč (původně 248 Kč) (knihcentrum.cz)
 Móda a světlo- Chris Gatcum
Pokud vás láká módní fotografie  a chcete se dozvědět, jak dosáhnout moderního a kvalitního vzhledu vašich snímků nebo hledáte inspiraci pro další a potřebujete se seznámit s osvědčenými způsoby fotografického svícení, je tato knížka právě pro vás.
Se stále dokonalejším technickým vybavením je snadné zapomenout, že světlo je podstatou každé fotografie a ty nejlepší snímky vznikají právě díky pečlivé práci s osvětlením. Klíčem k úspěchu však není pouze výběr správného příslušenství. Neobejdete se ani bez znalostí základních pravidel a postupů, na prvním místě však vždy musí stát vaše představa, čeho chcete na fotografii dosáhnout.
Nechte si poradit od skutečných profesionálních fotografů.
- má 150 stran a stojí 169 Kč ( původně 339 Kč) - já jsem ji vyhrála v soutěži o nejlepší outfit na blogerky.cz

Mějte se krásně a přeji krásné čtení!


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji za váš komentář. ♥
- Christines

/>